topimage pageId = 14

RONDJE WAD OOST

TWEE EILANDEN OP EEN DAG! 
We verzamelen in Lauwersoog, vandaar brengt een bus je naar het startpunt van de tocht in de Negenboerenpolder bij Broek. Vanaf het dijkmagazijn ga je over de dijk het wad op. Onderweg naar de diepe geul van de Zuidoost Lauwers waad je door verschillende prielen en kom je soms door een slikveldje. Bij de mooie oeverwal van de Zuidoost Lauwers en het Robbengat kan je genieten van de weidsheid van het wad, de vaste wal is ver weg aan de horizon. Bij de geul die Spruit heet, ligt een schip. Deze brengt je in ongeveer 30 minuten naar Simonszand. Simonszand is een kleine zandplaat tussen Schiermonnikoog en Rottumerplaat. Je kan daar een rondje lopen of lekker rustig ergens zitten. Grote kans om hier zeehonden te zien! 
Na een uurtje stap je weer aan boord van het schip dat naar het meest zuidoostelijke deel van Schiermonnikoog, de Balg, vaart. Hier gaan we van boord het eiland op. Je steekt het eiland over naar de Noordzee en over het strand wandel je in ongeveer 2,5 uur naar het strandpaviljoen De Marlijn. Hier eindigt de tocht. Ieder kan dan op eigen gelegenheid lopend of met de bus naar het dorp en/of de veerboot.
De veerboot vaart op vaste tijden terug naar Lauwersoog.


Gegevens

• Vertrekplaats: Visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag. Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (Parkeren is hier mogelijk op zaterdag en zondag tussen 07:00-22:00 uur. Andere tijden: betaald parkeren op P1, P2 of P3).
• Afstand: 20 kilometer 
• Duur: 5-6 uur lopen, 1,5 uur varen, veerboot terug 45 minuten.
• Zwaarte: Zwaar door de lengte van de tocht
 Prijs per persoon is € 60,00. Inclusief bus naar het startpunt en boot naar Simonszand en Schiermonnikoog. Exclusief kosten voor vervoer op het eiland en de veerboot terug naar Lauwersoog

NB: Ticket voor de veerboot terug naar Lauwersoog dien je zelf online of via de betaalzuilen in de vertrekhal te boeken.
Om zeker te zijn van een ticket voor de terugreis: van te voren boeken via wpd.nl

 

Bekijk ons PROGRAMMA voor datum en tijd van het geplande “Rondje wad oost”

 

 

                                                              RONDJE WAD WEST

 

TWEE EILANDEN OP EEN DAG! 
Engelsmanplaat is een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Midden op de plaat staan een vogelwachtershuisje en een baken, ten noorden hiervan ligt een prachtig Rif met hagelwit zand. Het Rif fungeert als golfbreker voor de golven van de Noordzee en beschermt de Engelsmansplaat. De zandplaat heeft kleine duinen wat het landschap een schilderachtig reliëf geeft.

Voor de deze wadlooptocht verzamelen we in Lauwersoog en wordt je per bus naar de parkeerplaats tussen Nes en Wierum gebracht. Vanaf hier ga je over de dijk het wad op onderweg naar de Engelsmanplaat. Het eerste een stuk loop je door slik en water. Daarna over zand langs de geul Smeriggat aan de oostkant van de Engelsmanplaat en zo kom je op het Rif. Hier kun je genieten van een schitterend uitzicht op Ameland en Schiermonnikoog, terwijl je langs het Noordzeestrand naar schelpen zoekt. 
Op de westpunt van het Rif ligt een boot klaar die je naar Schiermonnikoog brengt. Bij de Oude Wal aan de zuidwestpunt van het eiland stap je van boord. Het is dan nog vijf kilometer wandelen naar het dorp waar je de bus kan nemen naar de veerhaven.

Gegevens

• Vertrekplaats: Visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag. Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (Parkeren is hier mogelijk op zaterdag en zondag tussen 07:00-22:00 uur. Andere tijden: betaald parkeren op P1, P2 of P3).
Afstand: 12 kilometer
• Duur: 4 uur wandelen, 60 min boot naar Schiermonnikoog, 45 min veerboot, ca 30 min bus)
Zwaarte: gemiddeld
Prijs per persoon € 50,00. Inclusief bus naar het startpunt en de boot van het Rif naar Schiermonnikoog. Exclusief kosten voor vervoer op het eiland en de veerboot terug naar Lauwersoog.

NB: Ticket voor de veerboot terug naar Lauwersoog dien je zelf online of via de betaalzuilen in de vertrekhal te boeken.
Om zeker te zijn van een ticket voor de terugreis: van te voren boeken via wpd.nl

 

Bekijk ons PROGRAMMA voor data en tijden van reeds geplande “Rondjes wad west”, er is ook een nachttocht gepland!