topimage pageId = 18

SIMONSZAND

  
 Vanaf het dijkmagazijn gaan we via de dijk het wad op. We lopen naar de diepe geul van de Zuidoost Lauwers, ondertussen verschillende prielen doorwadend en slikveldjes omzeilend. Bij de mooie oeverwal met de Zuidoost Lauwers en het Robbegat kunnen we genieten van de weidsheid van het wad en is de vaste wal ver weg van de horizon. We lopen vervolgens westwaarts langs de oever van de geul, bijna een strandwandeling. Bij de geul met de naam Spruit wacht een boot op ons. Deze brengt ons in ongeveer 30 minuten naar Simonszand. Daar kunnen we een rondje maken over de zandplaat of gewoon lekker rustig ergens zitten. Grote kans dat we hier zeehonden zien! 
Na een uurtje stappen gaan we weer aan boord van het schip dat ons naar Schiermonnikoog vaart. We stappen van boord op de Balg, het zuidoostelijke deel van Schiermonnikoog. We wandelen over de Balg en het strand in ongeveer 2,5 uur naar het strandpaviljoen De Marlijn. Vanaf hier kun je een bus nemen naar de boot, die ons naar Lauwersoog vaart, waar de auto’s op het parkeerterrein staan. 

Bestaat dat nog, het gevoel van vertoeven op een onbewoond eiland in Nederland? Jazeker, op de zandplaat Simonszand tussen Schiermonnikoog en Rottumerplaat vindt u wat u zoekt. Ongerepte natuur, stuifduintjes met hier en daar een pluk begroeiing, een grote variatie aan schelpen, vogels en nieuwsgierige zeehonden. 
Deze tocht heeft een verschillende aankomst en vertrekplaats.
We verzamelen ons in Lauwersoog, vandaar brengt een bus ons naar het startpunt van de tocht in de Negenboerenpolder bij Broek.Vanaf een dijkmagazijn gaan we de dijk en daarna het wad op. We lopen naar de diepe geul van de Zuidoost Lauwers, ondertussen verschillende prielen doorwadend en slikveldjes omzeilend. Bij de mooie oeverwal met de Zuidoost Lauwers en het Robbegat kunnen we genieten van de weidsheid van het wad en is de vaste wal ver weg aan de horizon. We lopen vervolgens westwaarts langs de oever van de geul, bijna een strandwandeling. Bij de geul met de naam Spruit wacht een boot op ons. Deze brengt ons in ongeveer 30 minuten naar Simonszand. Daar kunnen we een rondje maken over de zandplaat of gewoon lekker rustig ergens zitten. Grote kans dat we hier zeehonden zien! 
Na ruim een uur stappen we weer aan boord en maken we een mooie tocht terug naar de visserijhaven van Lauwersoog. 
De minimale groepsgrootte is ca. 30 personen, dit afhankelijk van de bootkosten.Gegevens
• Vertrekplaats: Parkeren visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (met uitzondering op zaterdag en zondag dan is het alleen mogelijk tussen 07:00-22:00 uur). Met de bus naar het start punt.
• Afstand: 14 km (11 kilometer tot boot oversteek naar Simonszand, 3 km op Simonszand)
• Duur: 9 uur (4,5 uur op het Wad, 3,5 uur boot, 1 uur auto’s verplaatsen)
• Zwaarte: Gemiddeld/zwaar
• Prijs per persoon € 35,– (inclusief boot, eventueel meerkosten voor busvervoer)

Data en tijden
(de prijs van rondje wad is hoger dan Simonszand door extra wandeling op Schier en het gebruik van 2xboot en veerboot)

(Zie ook Rondje Wad Oost) 

Maatwerk, datum, tijd en vertrekplaats in overleg. Minimaal voor 30 personen.